Kilátás a dunakanyarra a Julianus-barát kilátóból

Kilátó Vendégház

Nagymaros

Látnivalók


Hegyestető - Julianus Barát Kilátó

A vendégház előtt vezet az országos kéktúra. Ezen haladva kb. 1 óra alatt érhető el a Julianus Barát kilátó. A kilátóból gyönyörű kilátás nyílik szinte a teljes Dunakanyarra. Lásd a fenti képet.

Termelői Piac

Szombatonként termelői piac van a Főtéren. Érdemes lemenni, megkóstolni a helyi árukat...

Duna parti sétány

Szinte Nagymaros teljes hosszában végighúzódik a sétány, kombinálva a bicikliúttal. Séta közben gyönyörködhetünk a visegrádi panorámában.

Katolikus Templom

A Dunakanyar egyetlen épen maradt gótikus, középkori temploma. A története olvasható a Plébánia kerítésén lévő hirdetőtáblán szemben a templommal.

Kálvária

A Kálvária utca a Diófa utca aljánál található. Innen indul a Kálvária lépcső. Egyes lépcsőfokokon még látható azoknak a régi nagymarosi polgároknak a neve, akik támogatták a Kálvária építését.

Örökségünk háza - Tájház

A Nyár utcában van a helyi Német Kisebbségi Önkormányzat által létrehozott tájház, ami az itt élő svábok történetét, életmódját mutatja be.

Mókus

Több mókus is él a gesztenyésben. Reggelente a két ház között lévő villanyvezetéken egy - egy felmegy a sziklákra, délután - dolga végeztével - lejön. Adott esetben megáll a cseresznyefán falatozni.

Hattyú, vadkacsa

Télen sok hattyút láthatunk a Dunán, vadkacsák társaságában. Kell egy kis száraz kenyér és lehet hattyút etetni. Kis szerencsével nyáron is lehet látni egyet-kettőt, a lustábbja ugyanis itt marad, nem költözik el.

A városban található érdekes látnivalókról hosszabb leírás található a város honlapján: http://nagymaros.hu/latnivalok